Godnattsagor för rebelltjejer 2

Godnattsagor för rebelltjejer 2

NYHET! Nu har vi fått in uppföljaren!

Lagerstatus

I lager

269,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Här är fortsättningen på succéboken som inspirerat flickor över hel världen att sikta högre och kämpa hårdare, Godnattsagor för rebelltjejer.

I bok nr 2 får ni 100 nya berättelser som bygger på verkliga och fantastiska kvinnor – alltifrån drottning Nefertiti till Beyoncé. Här finns också en mongolisk örnjägare, en irländsk pirat, en fransk akrobat, en engelsk deckarförfattare, en italiensk borgmästare, en rumänsk hjärnkirurg, en graffitikonstnär från Afghanistan och en svensk drottning med namnet Kristina. Samt många, många fler.

Coola, drivna kvinnor som alla har åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Så långt ifrån den väntande prinsessan i slottet man kan komma. Snarare inspirerar dessa förebilder sina läsare till att bli rebeller och våga tro på att de kan bli precis vad de vill. Sagor som i den här boken är absolut sanna.

De hundra illustrerade porträtten är skapade av konstnärer från hela världen, och för texerna svarar den italiensk-amerikanska duon Elena Favilli och Francesca Cavallo.