Ullkudde Vagn/Vagga - Storlek: 28 x 35 cm - Cocoon Company
Ullkudde Vagn/Vagga - Storlek: 28 x 35 cm - Cocoon Company
Ullkudde Vagn/Vagga - Storlek: 28 x 35 cm - Cocoon Company

Ullkudde Vagn/Vagga - Storlek: 28 x 35 cm - Cocoon Company

Detta är en förbeställningsvara med ngt längre leveranstid.

549,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Cocoons fantastisk ull produkter är tillverkade av den finaste ekologiska, obehandlade merinoullen från Sydamerikanska merinofår.

Denna kudde med stoppning av ekologisk merinoull är en platt modell och passar från att barnet är nyfött då den ger ett lagom stöd och skydd för bebisens huvud. Tänkt storlek till vagn och vagga.

Att använda ull året runt är väldigt individuellt men då en av ullens fantastiska egenskaper är att andas och reglera värme efter kroppsvärmen så fungerar dessa produkter även under årets varmare månader.

Detta är en beställningsvara med leveranstid på 2-4 veckor.

Material:

Yttertyget är i 100 % Gots certifierad bomull. Inga kemikalier, bekämpningsmedel eller blekmedel har använts i framtagningen av detta material.

Stoppningen består av 100 % ekologisk merinoull. Cocoon Company har använt sig av en ullfiber som är 8 cm lång vilket gör att kardnings processen blir lättare och därmed får man en otroligt mjuk och fluffig ull till sin produkt. Detta i sin tur bidrar till fibrerna får lättare att andas.

Tvättråd:

Vi rekommenderar, i linje med de flesta tvättråd som finns av ullprodukter, att merinoullsprodukterna tvättas så lite som möjligt utan istället vädras för att behålla sin fluffighet och fräschör. Vid mindre olyckor där tvätt med vatten ändå måste ske, rekommenderas en skonsam handtvätt i ljummet vatten, urvridning av vattnet och att produkten torkas i ett så varmt rum som möjligt - gärna med fläkt. Du bör undvika att tvätta din kudde/täcke i tvättmaskinen utan endast göra det i absoluta nödfall. Om en större olycka skulle vara framme rekommenderas att du tvättar ullprodukten i maskin i ett program speciellt anpassat för ull i maximalt 30 graders temperatur och centrifugering i max 800 varv. Tvättmedlet som används ska vara ett speciellt ulltvättmedel och innehålla lanolin. Detta för att bibehålla lanolin runt fibern och på det sättet bibehålla elasticiteten och mjukheten hos produkten. Torkas snabbt, helst i ett varmare rum. Ullprodukter får under inga omständigheter torktumlas.