Bokstavsspel - Clicko
Bokstavsspel - Clicko
Bokstavsspel - Clicko
Bokstavsspel - Clicko
Bokstavsspel - Clicko
Bokstavsspel - Clicko

Bokstavsspel - Clicko

Lek och lär på samma gång.

399,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Clicko är ett pedagogiskt spel som lär ut bokstäver på ett enkelt, lekfullt och kreativt sätt genom att kombinera barnens byggintresse med fascination för magneter. Spelet innehåller en magnetisk byggsats i trä där barnen genom att välja delar från byggsatsen kan bygga alla bokstäver, inklusive W, Å, Ä och Ö.

Clicko passar utmärkt för barn över 3 år som börjar bli nyfikna på bokstäver. Med byggsatsen följer också en kortlek med bokstavskort samt monster och stjärnor . Här gäller det att bygga bokstaven på kortet med hjälp av byggsatsens delar, när du klarat det får du en stjärna. Dock gömmer det sig monster bland korten och har du otur att dra ett sådant blir du av med 1 stjärna istället.

Innehåll: 11 delar + kortlek

Mått: Innehållande delar är 18 cm respektive 10 cm höga delar

Material: FSC-certifierad plywood och biologiskt nedbrytbar lasyr

Från: 3 år

Speltid: 20-30 min

Antal spelare: Från 1 spelare och uppåt

Med Clicko bygger barnen själva bokstäverna fysiskt, eftersom de använder flera sinnen ökas förståelsen för bokstäverna. I och med att barnen kan hantera byggsatsen långt innan de kan hålla i en penna kan du som vuxen, med Clicko, tidigt ge dina och andras barn en bra och rolig grund till att lära sig läsa. Här ger du också ditt barn möjlighet att bygga sitt eget namn.

Hur idén föddes hos Hanna på Clicko:

"Idén till Clicko fick jag, Hanna Malmström, när jag var föräldraledig till mina två barn Viktor och Emma. Viktor var runt 2,5 år och älskade, precis som de flesta barn i den åldern, att bygga och utforska bokstäver. Under samma period renoverade vi en hel del hemma och det låg tumstockar överallt, dessa började vi bygga bokstäver med. Tumstockar är dock inte utvecklade att passa barnhänder, de gick sönder hela tiden när barnen provade. Detta ledde till att jag förfinade idén som växt fram och påbörjade en produktutveckling. Förbättringarna gjorde att barnen nu kunde vinkla och vrida hur de ville på delarna utan att de gick sönder.

Lyckan var total hos barnen!

Nu kunde de göra sina egna bokstäver och namn även fast de var alldeles för små för att kunna skriva med en penna! Och utan att sitta med massa trasiga delar med stickor i fingrarna.

Tack vare att barnen bygger bokstäverna fysiskt själva med delarna från byggsatsen ökar de sin förståelse för hur bokstäverna ser ut och hänger ihop. De kan också hantera byggsatsen långt innan de kan hålla i en penna vilket möjliggör för till exempel förskolan att tidigt kan lägga en lekfull och rolig grund till att barnen lär sig läsa.

Miljötänk:

Jag som grundat Hatori, bolaget bakom Clicko, och kommit på idén heter Hanna. Jag är en civilingenjör i bioteknik som älskar att hitta lösningar på problem och att leka.

För mig är utöver lek och kreativitet också miljön och vår jord viktig. Utsläppen som produktionen av Clicko gör ska vara så låg som möjligt och jag strävar också efter att använda miljövänliga alternativ där det är möjligt. Vi återanvänder också både kartonger och packmaterial för att minska miljöbelastningen och svinnet."