Det danska företaget Cocoon Company tillverkar fantastiska sovprodukter i 100% ekologiska och naturliga produkter som ett alternativ till traditionella sovprodukter. Vi har ett stort sortiment av deras ekologiska madrasser, bäddmadrasser, täcken och kuddar tillverkade av 100% ekologisk GOTS-bomull och med en fyllning av antingen 100 % merinoull eller 100% ekologisk kapok. 

Kapok är en naturfiber som är 8 gånger lättare än bomull vilket gör den till den lättaste naturfibern i världen och bidrar till att den andas bättre än någon annan naturfiber. Då det inte används några bekämpningsmedel till Kapok är det 100% naturligt, veganskt och ekologiskt. 

Kapoken innehåller även ett naturligt antibakteriellt bitterämne som gör det omöjligt för husdammskvalster att leva i produkten och därför rekommenderas kapokprodukter speciellt till allergiker.

Ullen i sin tur har en fantastisk egenskap och det är att hjälpa kroppen att reglera temperaturen och få bort fukt från kroppen. Ullprodukterna har en mycket god andningsförmåga och bidrar till en naturlig antibakteriell sängmiljö. Välj mellan flera olika storlekar och vikter.