Dam underställ/Leggings - Ull - Engel

Dam underställ/Leggings - Ull - Engel Finns i fler färger

Underställ eller Leggings i 100% Ull

Storlek

Färg

449,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Engel har precis som många andra drabbats av effekterna av pandemin. Leveranstiden på råvarorna till fabriken är dubbelt så lång som tidigare, de har högre sjukfrånvaro i produktion och tillåmed emballaget till deras produkter och paketering är det fördröjning på.

De jobbar på så bra de bara kan, på gränsen av sin kapacitet och leveranstiden från dem är ca 4 veckor.

Vi brukar alltid erbjuda våra kunder förbeställning med längre leveranstid då vi gillar att produkter tillverkas efter efterfrågan snarare än tvärt om. Samtidigt som vi vill kunna erbjuda er möjligheten att få tag i färger och modeller vi annars inte har i butiken.

Vi vill fortsätta ge er den möjligheten och vi vill fortsätta stötta Engel och deras verksamhet.

Så detta är en förbeställning med en leveranstid på 4-6 veckor och vi kan inte garantera ett leveransdatum eller påverka processen.

Som tack för tålamodet erbjuder vi 20% rabatt!

Använd koden: slowfashion i kassan!

VILL DU HITTA VÅRA PRODUKTER FRÅN ENGEL MED DIREKTLEVERANS, SOM FINNS I VÅRT LAGER, KIKA UNDER KATEGORIN SPECIFIKT FÖR DETTA!

Dessa fint ribbade leggings går att använda både som leggings och underställ. Modellen är smal i benet med en skön resår i midjan. Ingen mudd nedtill vilket gör att den är snygg att använda till långa tröjor, klänning eller kjol.

Dessa fantastiska leggings av 100% ekologisk merinoull och från Engel håller dig lagom varm och torr då ullen fungerar så bra att den absorberar fukt och transporterar bort det, samtidigt som den är otroligt mjuk och följsam att bära.

Ullen som används är 100 % Virgin Merino wool, ekologisk och IVN-certifierad.

Ullen kommer från merino får och är en fin, krusig och mjuk fiber, vilket i sin tur gör att den inte sticks och går att använda direkt mot huden.

Plaggen andas och värmer skönt och i kombination med silke är det en oslagbar kombination.

Fåren som klipps kommer från en ekologisk farm där de lever ett lugnt liv. Bekämpningsmedel är förbjudna både på djuren och i deras föda.

Man ska inte tvätta ull/silke för ofta. Det bästa sättet att rengöra ull/silke är att hänga ut plagget i fuktigt väder så rengörs ullen av sig självt.

Om maskintvätt behövs så är det fintvätt på högst 30 grader och låga centrifugvarv som gäller.

Efter tvätt, linda in plagget i en handduk, krama ur överskott av vatten, dra den i form och plantorka sedan.

Torktumla ej!

ENGEL

Engel tillverkade stickade blöjor redan på 1960-talet av blekt bomull.

Genom att använda obehandlad bomull 1982 började företaget koncentrera sig på naturliga textilier på ett föredömligt och konsekvent sätt.

Förutom ekologisk bomull använder de den finaste ekologiska merinoullen och en exklusiv blandning av ekologisk merinoull och siden.

Alla färger som används är fria från tungmetaller och har alltid varit fria från skadliga AZO-färgämnen.

De avstår från alla typer av kemisk efterbehandling under deras textilbearbetning.

I princip är alla använda medel biologiskt nedbrytbara och får inte förorena mark, luft och vatten.

Alla metalldelar som används är fria från nickel; andra material härrör från naturliga förnybara resurser.

För att garantera sin höga kvalitetsnivå måste vissa krav uppfyllas som garanterar både kvalite, användarvänlighet och tvättbarhet.

Dessa egenskaper tillsammans med maximalt tillåtna värden för farliga material som skadar miljön och hälsan testas regelbundet i oberoende miljölaboratorier.

IVN BEST

Denna kvalitetsstandard, främst känd inom Europa, definierar för närvarande den högsta nivån på textilhållbarhet.

Produkten ska bestå av 100% naturlig fiber med ursprung antingen inom certifierat ekologiskt jordbruk (kbA) eller certifierat ekologiskt djurhållning (kbT).

Produktionen av djurfibrer som ull eller siden måste också uppfylla höga standarder: inga syntetiska bekämpningsmedelbad för får, lämpliga djurhållningar och ekologiskt foder.

Men att producera fiber är bara det första steget i de många och många processer som är involverade i ett färdigt plagg.

Dessa inkluderar till exempel spinning, färgning, vävning, stickning efterbehandling, skärning och sömnad.

Konventionell produktion kan involvera farliga ämnen i alla processer men för BEST-certifierade textilier är de strängt förbjudna eller extremt begränsade.

BEST förbjuder kategoriskt användning av ämnen som är listade som cancerframkallande, ämnen som försämrar fertiliteten eller äventyrar ofödda liv.

Särskilt farliga ämnen listas också individuellt som förbjudna eller som starkt begränsade.

Dessa inkluderar till exempel under rubriken Permanent AOX ett antal organiska föreningar som använder krom, bromid, klor eller fluorid som inte

är lätt biologiskt nedbrytbara. De tenderar att samlas i människokroppen, till exempel i blod, fettvävnad eller modersmjölk och kan vara cancerframkallande.

De finns i färgämnen, teflon eller ytbehandlingar som gör textil vatten- eller flammsäker.