Kapok Kudde - Cocoon Company
Kapok Kudde - Cocoon Company
Kapok Kudde - Cocoon Company

Kapok Kudde - Cocoon Company Finns i fler storlekar

Finns i 2 mått

Size

519,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Detta är en förbeställning med något längre leveranstid. Just dessa kuddae är restnoterade och beräknas komma till Cocoons lager V29. Om ni lägger en beställning nu så kommer kudden att reserveras åt er och fakturan skickas ut först när kudden är på väg!

Kudden i ekologisk Kapok från Cocoon Company finns i en mängd storlekar och varianter. En ekologisk kudde i detta material har en fin egenskap och det är att den är temperaturreglerande, andas och avleder fukt vilket ger en torr sovmiljö och passar året runt. Materialet är även allergivänligt och speciellt bra för dem med allergi mot kvalster. Kapok innehåller naturligt ett bittermedel som är antibakteriellt och som kvalster inte kan leva i.

Kudden har en dragkedja där du lätt kan komma åt att plocka ur lite av stoppningen för att få önskad tjocklek.

Material:

100 % ekologisk Gots certifierad bomull och ekologiskt odlad Kapok. Det har inte förekommit några kemikalier vid produktionen. Det är därför inte nödvändigt att tvätta din nya kapok produkt.

Kapok är vegansk.

Skötselråd:

På grund av den otroligt fina fiberstrukturen i kapok måste kapok produkterna tvättas och torkas på ett annorlunda sätt än vanliga naturfiberprodukter. Punkttvätt vid fläckar rekommenderas.

Det är också särskilt viktigt att tvätta din kapokprodukt med enzymfritt tvättmedel på högst 60 ° och undvika sköljmedel för att bäst behålla fiberns naturliga egenskaper.

Under tvätt är det viktigt att ha en stark centrifugering för att få ur så mycket vatten ur kapokprodukten som är möjligt före torkning.

Här är det särskilt viktigt att kapokprodukten inte kommer att ligga våt mellan tvättning och torkning. Kapokfibern kan då börja "blöda" och kapokens naturliga färg framträda. Detta förstör inte produktens egenskaper men kan skapa missfärgningar.

Vid tvätt kommer vattnet väldigt nära de fina fibrerna och därför kräver produkterna en längre torkningsprocess.

Torktumling rekommenderas! Och då ett tidsinställt program , på hög värme i minst 30 minuter. Låt sedan produkten vila i vanlig rumstemperatur en stund och repetera sedan torkningen i tumlare.

För att underhålla produkternas fina egenskaper så rekommenderaras du även att torktumla dem ca 30 – 40 min löpande varannan månad eller vid behov. Om fyllningen klumpar ihop sig lite så jämnar du lätt ut det med handen.

Den fantastiska naturfibern Kapok har ett högt luftinnehåll vilket gör att Kapokprodukter både andas och reglerar temperaturen extremt bra. Produkterna suger därför inte åt sig fukt utan förblir torra och mjuka. Detta är speciellt bra för småbarn som inte kan reglera kroppsvärmen eller vuxna som svettas mycket under natten. Kapok kan du använda året runt.

Den innehåller även ett naturligt antibakteriellt bitterämne som gör det omöjligt för kvalster att leva i produkten.

Kapokprodukterna har många fantastiska egenskaper och ger dig alla förutsättningar för en god sömn.

Rekommenderas till allergiker, är 100 % naturligt, ekologiskt och veganskt.

På grund av den otroligt fina fiberstrukturen i kapok måste kapok produkterna tvättas och torkas på ett annorlunda sätt än vanliga naturfiberprodukter, så det är väldigt viktigt att läsa tvättinstruktionerna innan de tvättas.

Det är särskilt viktigt att tvätta din kapokprodukt med enzymfritt tvättmedel på högst 60 ° och undvik sköljmedel för att bäst behålla fiberns naturliga egenskaper. Under tvätt är det viktigt att ha en stark centrifugering för att få ur så mycket vatten ur kapokprodukten som är möjligt före torkning.

Här är det särskilt viktigt att kapokprodukten inte kommer att ligga våt mellan tvättning och torkning. Vid tvätt kommer vattnet väldigt nära de fina fibrerna och därför kräver produkterna en längre torkningsprocess.

Torktumling rekommenderas! För att underhålla produkternas fina egenskaper så rekommenderaras du att torktumla dem ca 30 – 40 min löpande varannan månad eller vid behov. Om fyllningen klumpar ihop sig lite så jämnar du lätt ut det med handen.