Kapok Madrass - Cocoon Company

Kapok Madrass - Cocoon Company

Förbeställning med längre leveranstid

Storlek

4 099,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Detta är en förbeställning med något längre leveranstid.

En madrass i ekologisk Kapok från Cocoon Company. Finns i en mängd storlekar och varianter. En ekologisk madrass i detta material har en fin egenskap och det är att den är temperaturreglerande, andas och avleder fukt vilket ger barnet en torr sovmiljö. Materialet är även allergivänligt och speciellt bra för dem med allergi mot kvalster och damm. Kapok innehåller naturligt ett bittermedel som är antibakteriellt och som kvalster inte kan leva i.

Material:

100 % ekologisk Gots certifierad bomull och ekologiskt odlad Kapok. Det har inte förekommit några kemikalier vid produktionen. Kapok är vegansk.

Detta är en beställningsvara med leveranstid på 2-4 veckor.

Skötselråd:

På grund av den otroligt fina fiberstrukturen i kapok måste kapok produkterna tvättas och torkas på ett annorlunda sätt än vanliga naturfiberprodukter. Punkttvätt vid fläckar rekommenderas på madrassen och annars kemtvätt. Madrassen behöver inte tvättas innan första användning då inga kemikalier använts vid produktionen.

Det kan vara bra att uppmärksamma kemtvätten på nedan information:

Det är särskilt viktigt att tvätta din kapokprodukt med enzymfritt tvättmedel på högst 60 ° och undvik sköljmedel för att bäst behålla fiberns naturliga egenskaper. Under tvätt är det viktigt att ha en stark centrifugering för att få ur så mycket vatten ur kapokprodukten som är möjligt före torkning.

Här är det särskilt viktigt att kapokprodukten inte kommer att ligga våt mellan tvättning och torkning. Kapokfibern kan då börja "blöda" och kapokens naturliga färg framträda. Detta förstör inte produktens egenskaper men kan skapa missfärgningar.

Vid tvätt kommer vattnet väldigt nära de fina fibrerna och därför kräver produkterna en längre torkningsprocess.

Torktumling rekommenderas! Och då ett tidsinställt program , på hög värme i minst 30 minuter. Låt sedan produkten vila i vanlig rumstemperatur en stund och repetera sedan torkningen i tumlare.