LittleEco mot Cancer 

 

Cancer är något som vi alla har en relation till på ett eller annat sätt.  Och oavsett om du är den som själv gått igenom behandling mot din cancer eller om du är en släkting/vän som suttit där och hållt din kära i handen under behandlingarna, så har du för all framtid förändrats. För Cancer är oavsett vem det drabbar och oavsett utgång, något som förändrar ens sätt att se på livet och fortsättningsvis ta till vara på det.

Cancer är en obarmhärtig sjukdom som kan drabba vem som helst, när som helst och vi är rätt säkra på att vi alla innerst inne går och bär på en viss rädsla och väntan på när nästa person du känner och älskar kommer drabbas.

 Det är svårt att veta vad man kan göra, om man kan göra något alls. Men samtidigt så är det inget vi kan gömma oss för och hoppas på att det försvinner av sig själv hur gärna vi än skulle vilja.

 

 Vi vill med detta evenemang göra det lilla vi kan för att hjälpa dem som är mitt upp i sin kamp. De som känner sig rädda, hjälplösa och ensamma. För är det något vi faktiskt KAN göra så är det att visa att vi finns här! Vi vill hjälpa, vi vill vara ett stöd. Och de är absolut inte ensamma.

 Då en utav oss själv drabbats av Cancer så vet vi hur oerhört viktigt det är att känna samhörighet. Att omge sig med personer som är eller varit i samma situation och som förstår kan vara oerhört lugnande och tillfredställande. Både Ung Cancer och Barncancerfonden Väst arbetar med just detta, de låter folk mötas.

 

Ung Cancer är en organisation som arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för unga vuxna cancerdrabbade. Deras uppgift är att se till att alla unga vuxna cancerdrabbade ska få den hjälp de har rätt till och allt stöd de behöver. Ingen ska någonsin behöva känna sig ensam. De skapar mötesplatser, informerar, utbildar och debatterar.

 Barncancerfonden Väst är en ideell förening för föräldrar, barn och unga vuxna som har egen erfarenhet av barncancer. De arbetar för att ge stöd och en känsla av sammanhang för drabbade barn och familjer. Just nu arbetar de med att färdigställa ett hus vid Drottnings Silvias barn och ungdomssjukhus.  Huset skall användas som kansli och mötesplats för hela föreningen och på sikt kommer det även finnas möjligheter för övernattning och boende under tiden barnen behandlas på sjukhuset.

 

Snälla, hjälp oss hjälpa! Välj den organisation du vill stödja och skänk en peng via knapparna nedan.

Dela gärna vårt evenemang.

 

 Kramar från Maria & Linda på LittleEco