Memory - Ludum UF
Memory - Ludum UF
Memory - Ludum UF
Memory - Ludum UF
Memory - Ludum UF

Memory - Ludum UF

Ett annorlunda Memo

Lagerstatus

I lager

149,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Ett lekfullt och pedagogiskt memo-spel i en påse gjord på ekologisk bomull. Spelet innehåller 20 par med unika motiv som alla är tolkade med TAAK-tecken samt är översatta på engelska.

Ludums spel är sammansatt av 20 fantastiska unika illustrationer målade av sex stycken otroliga barn/konstnärer. Här får ni veta mer om konstärerna och Ludums stolta samarbete med Ronald Mcdonald hus i Göteborg som majoriteten av deras konstnärer har en stark relation till!

https://www.ludumuf.com/om-v%C3%A5ra-konstn%C3%A4rer

Memot går att spela två eller flera spelare.

Reglerna är enkla, blanda och sprid ut korten med baksidan uppåt. Turas sedan om att vända två kort åt gången så alla kan se. Om bildmotiven är lika läggs korten framför spelaren som vänt dessa i ett par. Samma person får sedan fortsätta tills två udda kort vänds upp. Därefter går turen över till nästa spelare. Vinnare är den som har flest par när alla kort är slut.

Tips! För en utmaning försök härma teckentolkningen när du får ett matchande par och samla extra poäng. För att lättare komma ihåg poängen så kan ni föra protokoll!

Här är lite om Ludum som UF-företag:

Vi är fem tjejer från Kitas Ekonomiskola som tillsammans driver det nystartade UF-företaget Ludum. Vi startade det i september 2020 under vårt tredje år i gymnasiet med hopp om att kunna göra skillnad. Vår plan var från början att vi ville skapa ett barnspel som kunde ha något typ av välgörande syfte. Vi insåg fort att det skulle bli svårt att komma på ett helt nytt spelkoncept så därför kom idéen till oss att vi skulle utveckla ett befintligt spel och göra det utifrån ett välgörande syfte. Därför valde vi att låta de barn som har koppling till Ronald McDonalds hus Göteborg få rita de illustrationer som trycktes på memo-spelet. Vi ska då också skänka 10% av försäljningen till Ronald McDonald hus Göteborg.