Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn
Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn

Mini EcoBuds - Lily - Rubens Barn

Perfekt nyfödd present! Ge bort en mjuk kompis.

Lagerstatus

I lager

299,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Mini Eco Buds från Rubens Barn är allt som originalet, lika mjuk och mysig och i samma ekologiska material men i ett lite mindre format.

Den lilla dockan på 23 cm fästs enkelt med ett knytband vid tex babygymmet, barnvagnen eller bärselen. Din minibud kan följa med var som helst!

Den är en perfekt nyfödd present och går att mysa med redan från start.

För varje såld Mini EcoBuds planterar Rubens Barn ett träd i utvalda regioner runt om i världen tillsammans med One Tree Planted.

Så genom att adoptera en av dessa småkompisar så bidrar du även till en bättre framtid.

Välj mellan flickorna Flora och Lily. Och pojkarna Elm och Basil.

Alla dockor har avtagbara shorts eller kjol.

Material:

Dockornas hud, hår och kläder är tillverkade av certifierad ekologisk bomull.

OCS – detta certifierar att bomullen är odlat på ett ekologiskt sätt från frön till färdigt typ och detta går att spåra. Sedan tar de också ansvar för att producenter som jobbar med OCS lever upp till deras krav så att det tex inte blir någon kontamination.

OEKO-TEX 100 – Hårda krav på kemikalier.

CE-märkt.

Certifierade säkerhetsföreskrifter: EN-71, Del 1, 2 & 3 samt ASTM.

Producenten är certifierad med ISO 9001.

Rubens Barn är ett litet svenskt familjeägt företag med sin bas i Göteborgs trakten. Deras handgjorda dockor designas och tillverkas för att vara barnets vän, denna vän ska kunnas lekas med under en hel barndom. De vill att barnet genom sin lek leken ska utveckla empati och sin känsla för omhändertagande. De tycker därför att det är mycket viktigt med ett vänligt och personligt ansikte på dockorna och det är bara ett av 100 steg som på varje docka görs för hand av en sömmerska. Dockornas ansikten skulpteras av mjukt tyg för ett mer känslomässigt och realistiskt utseende. De livfulla ögonen är extra viktiga. De är broderade separat och skänker dockorna liv.

Rubens Barn har i 16 år haft ett fint samarbete med en liten familjeägd fabrik I Kina. De skapar endast Rubens Barn och många av de mycket skickliga sömmerskorna har varit med från början, förfinat sitt hantverk och bidragit till att göra Rubens Barn till vad det är idag.

När det gäller stoppningen:

Rubens barn är ständigt på jakt efter ny fyllning till Eco Buds. Kontinuerligt testas alternativ som tex bamboo, bomull och majs med en förhoppning om att de ska hitta ett alternativ till den återvunna polyestern som i dag används.

Eftersom dockorna är mycket tekniska när det gäller ansiktets utseendet är stoppningen extra viktig för att barnet ska känna igen sin vän. Lite fel tryck på ansiktet eller en tvätt gör ansiktet deformerat och barnet känner inte längre igen sin vän. I dagsläget klarar inga andra stoppningsmaterial av en tvätt.

Ur miljösynpunkt och av sentimentala skäl vill de att dockorna ska vara en hel barndom och ärvas vidare av syskon och familj. Hållbarhet i längden tänker de här.

De beställer tex alltid den senaste återvunna polyesterstoppningen som har en OEKO-TEX 100 certifiering på kemikalier.

Vi har en dialog med Rubens Barn och hoppas och tror på att de kan ersätta nuvarande stoppning i framtiden.

Tvättråd:

Alla dockor kan maskintvättas i 30 grader på mild cykel och torktumlas i låg temperatur. Alla kläder rekommenderas att handtvättas.

Storlek:

Vikt: 53 g

Längd: 23 cm

Produkterna är CE märkta och godkända enligt säkerhetsföreskrifterna: EN-71, Del 1, 2 & 3 samt ASTM. Vår producent är certifierad med ISO 9001.