Rawchoklad Mullbär Vanilj 73% - Rawchokladfabriken
Rawchoklad Mullbär Vanilj 73% - Rawchokladfabriken
Rawchoklad Mullbär Vanilj 73% - Rawchokladfabriken

Rawchoklad Mullbär Vanilj 73% - Rawchokladfabriken

50g

Lagerstatus

I lager

55,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Söta soltorkade mullbär och förförisk Bourboun-vanilj från Madagaskar samsas här med den smakrika rawchokladen. Oemotståndligt säger många som prövat.

Raw - Nötfri - Mjölkfri - Vegansk

Ingredienser: Kakaomassa*, kakaosmör*, kokospalmsocker*, kokosolja*, mullbär*, äkta Bourbon-vanilj*, himalayasalt
*= ekologiskt certifierad ingrediens

Nettovikt: 50g Kakaohalt: 73%

Näringsvärde per 100g: Energi: 2544kj/612kcal, fett 45,5g, varav mättat fett 26,8g, kolhydrater 45,2g varav sockerarter 23,6 g, protein 5,4g, salt 0,78g

Det skrivs ofta om mörk choklad och dess positiva hälsoeffekter. Men sällan förklaras skillnaden mellan raw choklad och det som de flesta känner till som choklad, det vill säga den upphettade och processade varianten, som ofta kompletteras med socker, mjölkpulver och diverse tillsatser. Även om kakaon i mörk choklad är fantastisk för hälsan så kan det gömma sig andra saker i din vanliga chokladkaka som du kanske inte vill veta om.

Kakaobönorna som används i raw choklad genomgår ingen rostning eller bearbetning vid höga temperaturer, utan torkas istället. På så vis behålls all den otroliga näringen från kakaobönan intakt.

Hela tillverkningsprocessen från böna till chokladkaka är varsam. På så vis blir den färdiga produkten betydligt mer näringsrik och vitaminer, mineraler, antioxidanter och övriga hälsobringande ämnen finns med i varje bit du tar.

Råchokladfabrikens rawchoklad görs på helt naturliga och ekologiska råvaror utan konstigheter. Det är därför de vågar kalla den för ”riktig choklad”.