Rawchoklad Apelsin 73% - Rawchokladfabriken
 Rawchoklad Apelsin 73% - Rawchokladfabriken
 Rawchoklad Apelsin 73% - Rawchokladfabriken

Rawchoklad Apelsin 73% - Rawchokladfabriken

50g

Lagerstatus

I lager

55,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Rawchoklad i dess renaste form. Inga konstigheter. Bara väldigt gott.

Raw - Nötfri - Mjölkfri - Vegansk

Ingredienser: Kakaomassa*, kakaosmör*, kokospalmsocker*, kokosolja*, himalayasalt, äkta Bourbon-vanilj*
*= ekologiskt certifierad ingrediens

Nettovikt: 50g Kakaohalt: 73%

Näringsvärde per 100g: Energi: 2690kj/648kcal, fett 51,6g,varav mättat fett 30,4g, kolhydrater 40,0g, varav sockerarter 4,8g, protein 5,9g, salt 0,85g'

Det skrivs ofta om mörk choklad och dess positiva hälsoeffekter. Men sällan förklaras skillnaden mellan raw choklad och det som de flesta känner till som choklad, det vill säga den upphettade och processade varianten, som ofta kompletteras med socker, mjölkpulver och diverse tillsatser. Även om kakaon i mörk choklad är fantastisk för hälsan så kan det gömma sig andra saker i din vanliga chokladkaka som du kanske inte vill veta om.

Kakaobönorna som används i raw choklad genomgår ingen rostning eller bearbetning vid höga temperaturer, utan torkas istället. På så vis behålls all den otroliga näringen från kakaobönan intakt.

Hela tillverkningsprocessen från böna till chokladkaka är varsam. På så vis blir den färdiga produkten betydligt mer näringsrik och vitaminer, mineraler, antioxidanter och övriga hälsobringande ämnen finns med i varje bit du tar.

Råchokladfabrikens rawchoklad görs på helt naturliga och ekologiska råvaror utan konstigheter. Det är därför de vågar kalla den för ”riktig choklad”.