Sidensvamp - 3 storlekar - Cocoon Company
Sidensvamp - 3 storlekar - Cocoon Company
Sidensvamp - 3 storlekar - Cocoon Company
Sidensvamp - 3 storlekar - Cocoon Company

Sidensvamp - 3 storlekar - Cocoon Company

Ekologisk tvättsvamp, 3 olika storlekar.

Size

Lagerstatus

I lager

59,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

En sidensvamp från Medelhavet är en otroligt härlig natursvamp som anses för att vara en av världens finaste och mjukaste natursvampar.

Sidensvampens mjukhet och pyttesmå porer gör att svampen kan rengöra huden på djupet, på ett mjukt, naturligt sätt, och bidrar till en hälsosam blodcirkulation i ansikte och kropp.

Sidensvampen är en perfekt badsvamp för småbarn eller som tvättsvamp för ansiktet. De kommer i 3 olika storlekar. Vill du som vuxen ha en duschsvamp så har vi även en natursvamp som heter " Honeycomb " och som lämpar sig extra bra för det.

En natursvamp är, som det framgår av ordet, en svamp som skapats av naturen och är alltså inte en artificiellt producerad svamp. Natursvampar växer på botten av havet och lever av syre / mat som slussas till dem via vattenflödet. Naturen har skapat svamparna i många olika storlekar, former och färger. Gemensamt för alla natursvampar är att de innehåller fantastiskt många kanaler genom vilka svamparna tar upp syre och mat från vattenflödet.

Natursvamparna från Cocoon härstammar från Medelhavet där de växer på 15–50 m djup. Dykarna dyker ner och hämtar upp en liten del av svampen, men de lämnar kvar natursvampens rot så att svampen kan fortsätta växa på botten av havet. Eftersom natursvampar är en naturprodukt kan svamparna variera i storlek och form.

EN SILKESLEN KÄNSLA

Sidensvampen tillhör gruppen av natursvampar som kallas “Fine Silk Seasponges”. Svampen heter sidensvamp på grund av svampens otroligt små och mycket fina porer som gör att svampen är oemotståndligt mjuk. De många små kanalerna ser även till svampen kan absorbera en otrolig mängd vatten.

Det gör svampen otroligt funktionell som tvättsvamp för spädbarn eller småbarn. Till skillnad från en vanlig badsvamp, som består av förseglade plastbubblor, gör natursvampens många kanaler det enkelt att skölja smuts ur svampen.

En natursvamp är därför extremt hygienisk som tvättsvamp och rekommenderas åt personer med allergier och / eller känslig hud. Förutom att natursvampar är 100% ekologiska och allergivänliga, är de även otroligt tåliga och kan ha en lång livslängd om man tar hand om dem.

HUR SKÖTER JAG PÅ BÄSTA SÄTT MIN NATURSVAMP?

En natursvamp är från naturens sida en mycket tålig produkt och kan med korrekt skötsel hålla många år.

För det första är det viktigt att grundligt skölja ur svampen med rent vatten efter användning. Se till att alla tvålrester lämnar svampen om den används med tvål. Alltför mycket tvålrester kan långsamt få svampen att bli mjuk och slemmig. Därför är det viktigt att skölja ur den ordentligt. Använd helst kallt eller ljummet vatten vid rengöring av svampen eftersom alltför varmt vatten kan skada svampen. Töm sedan svampen på vatten och torka den på en torr och luftig plats tills svampen är helt torr. Vrid aldrig ur en natursvamp, eftersom svampen kan ta skada av det. Töm istället svampen på vatten genom att pressa den hårt. Om svampen används dagligen, är det rekommenderat att svampen ligger i en saltlösning under 24 timmar, en gång per vecka, för optimal skötsel. Saltlösningen behöver bara bestå av 125 gram salt per liter vatten. Spola sedan svampen med rent vatten, töm den på vatten och låt den torka.