Solskydd är superviktigt just nu och därför har vi en fin kampanj med 20% rabatt så långt vårt lilla lager räcker.

 

VI TAR ÄVEN UPP FÖRBESTÄLLNINGAR PÅ SOLSPRAY KIDS SPF 50! 

Just denna spray är det hög efterfrågan på men vi har fått lov att förboka en kartong när vår leverantör får påfyllning. Så passa på att paxa ett exemplar!

 

 

MISSA INTE HELLER SUPERDEALEN PÅ SOLSKYDD FÖR TATUERINGAR MED HELA 84% RABATT!!

 

 

De flesta solkrämer som säljs använder något som kallas för kemiska UV-filter. Dessa rekommenderar vi att man undviker. De syntetiska kemikalierna går ned i huden för att där skydda huden från de farliga UV-strålarna. Dessa kemikalier absorberar UV-strålningarna och man kan säga det sker en kemisk reaktion. 

Vissa av dessa syntetiska UV-skydd kan vara hormonstörande, allergiframkallande och cancerframkallande och kan lagras i kroppen. Små barn har dessutom ännu svårare att bryta ner dessa kemikalier. 

Ett fysikaliskt UV-filter baserar sitt skydd på en annan metod. Det lägger sig utanpå huden och fungerar som en spegel som reflekterar bort solens strålar och hindrar dem från att nå huden. Dessa krämer tränger alltså inte in i huden på samma sätt vilket kan kännas ovant, men viktigt är att tänka på är att det är meningen för att ge ett fullgott skydd. Något annat man bör vara uppmärksam på att undvika i solskyddsprodukter är nanopartiklar. Även ekologisk solkräm innehåller titandioxid men det är viktigt att partiklarna inte är för små för då tas de lättare upp av huden och blir farligare.

Eco cosmetics har utvecklat en hel serie solprodukter som skyddar din hud mot solens strålar och dess uttorkande effekt. Det rena, naturliga fysikaliska uv-filtret av titandioxid reflekterar bort solens strålar tillsammans med magnesium och mica. De är fria från Alkohol, parfymer, kemiska filter, syntetiska dofter, syntetiska färger och syntetiska konserveringsmedel.

De är vegan och Innehåller inte PEG, SLS eller parabener. Inga GMO ingredienser, ingen mineralolja, paraffiner eller silikonderivat och är ej testade på djur.