Tummies - Rubens Barn
Tummies - Rubens Barn
Tummies - Rubens Barn
Tummies - Rubens Barn
Tummies - Rubens Barn

Tummies - Rubens Barn

Dockor med vetekudde som går att värma eller kyla

Variant

Lagerstatus

Slut i lager

699,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Tummies är en Nyhet från Rubens Barn! Det är en mjuk handgjord docka med en vetepåse i sig för uppvärmning och kylning. Den är perfekt att värma för trygghet och mysiga stunder i sängen, feber och smärtor eller kanske kyla den en varm sommardag eller när man slagit sig ,allt beroende på dina behov!

Varje vetepåse innehåller lokalt producerat ekologiskt vete från södra Sverige. Den är naturlig och oparfymerad, tillverkat av vanligt, ekologiskt linne och vetekorn. Vete behandlas med den svenska ThermoSeed®-processen för att naturligt och hållbart rengöra vete vid 70-80 ° C

Rubens Tummies är gjord av Organic Content Standard (OCS) ekologisk bomull. De är fyllda med Global Recycled Standard (GRS) PET-fyllning och deras mage innehåller den uttagbara vetepåsen.

Höjd: 31 cm

Vikt: 370 g

Mer info om Rubens Barn:

Rubens Barn är ett litet svenskt familjeägt företag med sin bas i Göteborgs trakten. Deras handgjorda dockor designas och tillverkas för att vara barnets vän, denna vän ska kunnas lekas med under en hel barndom. De vill att barnet genom sin lek leken ska utveckla empati och sin känsla för omhändertagande. De tycker därför att det är mycket viktigt med ett vänligt och personligt ansikte på dockorna och det är bara ett av 100 steg som på varje docka görs för hand av en sömmerska. Dockornas ansikten skulpteras av mjukt tyg för ett mer känslomässigt och realistiskt utseende. De livfulla ögonen är extra viktiga. De är broderade separat och skänker dockorna liv.

Rubens Barn har i 16 år haft ett fint samarbete med en liten familjeägd fabrik I Kina. De skapar endast Rubens Barn och många av de mycket skickliga sömmerskorna har varit med från början, förfinat sitt hantverk och bidragit till att göra Rubens Barn till vad det är idag.

Material:

Dockornas hud, hår och kläder är tillverkade av certifierad ekologisk bomull.

OCS – detta certifierar att bomullen är odlat på ett ekologiskt sätt från frön till färdigt typ och detta går att spåra. Sedan tar de också ansvar för att producenter som jobbar med OCS lever upp till deras krav så att det tex inte blir någon kontamination.

När det gäller stoppningen:

Rubens barn är ständigt på jakt efter ny fyllning till Eco Buds. Kontinuerligt testas alternativ som tex bamboo, bomull och majs med en förhoppning om att de ska hitta ett alternativ till den återvunna polyestern som i dag används.

Eftersom dockorna är mycket tekniska när det gäller ansiktets utseende är stoppningen extra viktig för att barnet ska känna igen sin vän. Lite fel tryck på ansiktet eller en tvätt gör ansiktet deformerat och barnet känner inte längre igen sin vän. I dagsläget klarar inga andra stoppningsmaterial av en tvätt.

Ur miljösynpunkt och av sentimentala skäl vill de att dockorna ska vara en hel barndom och ärvas vidare av syskon och familj. Hållbarhet i längden tänker de här.

De beställer tex alltid den senaste återvunna polyesterstoppningen som har en OEKO-TEX 100 certifiering på kemikalier.

Vi har en dialog med Rubens Barn och hoppas och tror på att de kan ersätta delar av nuvarande stoppning i framtiden.

Produkterna är CE märkta och godkända enligt säkerhetsföreskrifterna: EN-71, Del 1, 2 & 3 samt ASTM. Vår producent är certifierad med ISO 9001.